fredag, mars 03, 2006

Det händer saker....

Det är en intressant blandning av tidningar som ligger på mitt rumsbord, Populär historia, Ordfront och Amelia…

I populär historia får jag veta allt om rekordåret 1967, när Sveriges framtid var som ljusast, som underrubriken lyder.. När man hade noll koll om man inte hade sett Hylands hörna, - det måste ha varit underbart, endast en kanal som alla refererade till!

Ordfront har ett härligt omslag med Dolly Parton och intressant USA-special… läs och ”njut” säger jag bara…….. Ordfront har även en intressant artikel om Feminismen och huruvida denna har råkat ut för en kris eller inte, denna artikel borde nå fler i samhället, helst de som fastnat i ”män är djur debatten” så leta upp senaste numret av Ordfront!

Även Amelia har en artikel om feminism (det närmar sig den 8 mars och vad är då inte lämpligt att skriva om… ) och delat in denna i olika sätt att se på den. Vänster – respektive högerfeminist, Kristfeminist, Queerfeminist, Fifeminist och Liberalfeminist – intressant blandning och intressanta åsikter men på en alltför ytlignivå, men det behövs väl någon form av högskolelitteratur för att reda ut allt.. och fullt så djupa är inte redaktionen på Amelia även om det faktiskt görs ett gott försök här. Varför jag kommer hem med Amelia vet jag egentligen inte, jag blir alltid uppretad över något ytligt men det är väl det att annars skulle jag inte ha någon koll på sådana där livsviktiga saker som smink, kläder, horoskop, hårtoning och resteman, som denna gång handlar om USA. – Vänta nu… Ordfront har reportage om denna del av världen.. Populär historia har en artikel om New Orleans och så Amelia – HJÄLP jag blir hjärntvättad… Fast Ordfront fungerar som en motpol som tur är!

För att återkomma till resteman, tittade på Packat och klart härom dagen. Vi bestämde oss för att åka till Zanzibar, jag har visserligen ”alltid” kunna tänka mig att åka dit nu blev även C övertygad! Fast först ska vi åka transibiriska järnvägen och sedan ta oss en promenad på kinesiska muren!

Nu har det hänt, från total ångest över C dåliga föräldrapenning, som skulle innebära bankrutt, till halvpanik på 12 timmar… C har fått jobb… i Stockholm.. och ska börja snart…. Och det är ju SÅ lätt att få tag på bostad i dendär delen av Sverige! Men vi är välkomna att bo hos svärföräldrarna tills vi hittar något sen ska det läggas till att vi har tre månaders uppsägning på råttboet vi bor i nu, så det går ju alltid att titta på dessa spännande men oinspirerande tapeter ett tag till om man vill det. Men vi har sagt upp råttboet idag. Egentligen kan jag väl säga att vi är bostadslösa, spännande erfarenhet!

Inte hör vi i familjen till dem i samhället som kommer att få Tamiflu om det skulle bli pandemi av fågelinfluensan… Helt klart är att vi inte passar in någonstans, suck! I övrigt har vi blivit något piggare än de senaste dagarna, däremot har det inte hänt speciellt mycket. Fast jag har hunnit med en god gärning, att ge min kusin två kassar mammakläder!

onsdag, mars 01, 2006

Fågelinfluensa?

Hostan och febern har spridit sig till föräldrarna.. Den som för stunden är piggast sköter rutiner. Detta har inneburit att jag sov i morse, C gick upp med E, ingen av dem var på sitt bästa humör.. Så småningom var det dags för E att sova, vi sov hela gänget i två timmar. Efter denna lilla välbehövliga sovstund, var jag laddad för en promenad med hunden, det fick bli skogen så han kunde kuta och nosa bäst han ville. Efter det fanns det fortfarande lite energi kvar och jag tog med mig E i vagnen och gick och handlade förnödenheter och C fick lite välbehövlig vila. Men när jag var hemma var det min tur kan jag säga. Detta har inneburit att det inte har blivit någon utlovad chokladkaka…

tisdag, februari 28, 2006

Hostmedicin - blä!

Det här har varit en sån där dag som inte har varit värst speciell. Det blev ett besök vid bvc på förmiddagen, det lyssnades på lungor och stacks i litet finger, samt ställdes en massa frågor till mig som mamma (det lite svårt att få svar från E, även om det kommer några rena mamma och pappa nu!). Det frågades om varenda liten prick som fanns noterad i papperen och undrade hur det var nu tills vi kom till det väsentliga… hostan. Sen fick vi så vackert gå till apoteket och hämta hostmedicin.
Sen när vi kom hem och skulle ta denna inskaffade dunderkur blev det livat på den lilla fröken, tydligt är att det inte smakar gott. Skrik, tårar och ålande och två svettiga föräldrar blev resultatet. Efter detta styrkeprov var jag och pappan väl värda årets semla. På med alla kläder och iväg till första bästa konditori med mellanlandningar vid lampaffär (det gick några lampor vid lördagens elfel) och livsmedelsaffär. Efter denna tur var det äntligen dags att avnjuta semlan med en kopp starkt kaffe. Sedan har dagen tillbringats inne med att springa efter E och laga köttfärsgryta.

Det har även kommit ett mail från det lokala bostadsbolaget, där vi är erbjudna att hyra en annan större härlig lägenhet i ett jättemysigt område, bra för både hund och barn och det är nu de gråa håren börjar komma…. Ska vi vara kvar i den här stan? Får vi några jobb här? Vill vi vara kvar? Det vi vet med säkerhet är att vi verkligen vill flytta från den här lägenheten och det är så snabbt som möjligt. Men om vi flyttar till Stockholm där vi båda har sökt jobb, hur jobbigt blir det inte att flytta igen.. Sen var det ju det här att E nu har fått den barnomsorg vi önskade och där kan hon fortsätta även om vi flyttar inom denna stad… Suck! Ibland vill jag bara gå och gömma mig, det är inte lätt att bli vuxen och få ansvar…

I övrigt så fick jag ett sms idag från K och vi bestämde att imorgon kväll ska vi chatta, det har varit lite dåligt med det sen hon drog iväg utomlands, ska bli spännande att få höra lite mera än det jag hittills har läst mig till. Visserligen gjorde vi ett tappert försök att talas vid via Skype, för någon vecka sedan. Men K lyckades ringa mitt under herrarnas dubbel rodel (OS) så jag kände ett visst ansvar för att hålla ett öga på en livlig liten E medan C satt och drömde sig tillbaka…(den dagens goda gärning?) Vilket innebar att det var lite svårt att ha ett något sånär fungerande samtal med K. Jag kommer att vänta spänt vid min dator imorgon!
Jag har även lovat M att baka chokladkaka, hon verkar gilla den… Så morgondagen får ägnas åt att inhandla ingredienser och baka innan K dyker upp på nätet!

måndag, februari 27, 2006

Konsten att passa in i systemet...

Jaha, vad ska man säga men jag nöjer mig med att bara säga ordet – Försäkringskassan…. Tanken var att C skulle ta ut föräldraledighet om ca en månad. När jag påtalade detta för FK för ca två månader sedan sa de att vi skulle höra av oss någon vecka innan, sagt och gjort. Men då visar dig att C har ju arbetat utomlands och efter det inte arbetat i Sverige sammanhängande i 6 mån, utan ”enbart” varit säsongsanställd, vilket innebär att man är ”nollad” dvs. lägsta möjliga ersättning. Glöm att vi kan göra vårat till jämställdhetsstatistiken på FK, ekonomin bör ju ligga så nära plus minus noll som möjligt… Morr och SUCK! Hela den här apparaten gör att det blir strul med allt. Tanken var att E skulle få börja hos dagmamma i Maj (föräldraledigheten och ekonomin tillåter inte mer) nu blir det liksom akut att ha detta fixat den dag vi båda måste gå på A-kassa (nu jä.. ska vi ha jobb!) och när jag i halvpanik ringde till den person som har hand om detta med barnomsorg här i krokarna så var hon väldigt tillmötesgående och förstående och sa att det kanske går att ordna med den aktuella dagmamman.. (E är ju så liten vi vill att hon ska få vara hemma så länge som möjligt ) Det är bara att konstatera att vi skulle ha bildat familj på typ stenåldern, Dvs. börjat jobba vid 20, skaffat barn i jämn takt från 22, tre veckors semester och ha för avsikt (som det heter hos FK) att jobba så i evighet. Inte resa, plugga eller säsongsarbeta. Enbart passa in i systemet!

Annars har det lilla barnet börjat hosta ganska rejält och den halvt ”hypokondriska” barnmorskan kom med alla möjliga och omöjliga funderingar på vad det kunde vara och gav oss en läkartid imorgon fm och man vill ju inte vara en dålig förälder och strunta i hostan så det är väl bara att gå dit. Men så länge hon hoppar och far omkring i 130 kan det inte vara allt för allvarligt. Ett alternativ vad hostan kan vara är kennelhosta. Det har nämligen visat sig att sprättens ena bror har fått denna hosta och denna broder busades det hejvillt med förra söndagen på sprätterträffen… men sprätten hostar inte, han para ligger på rygg i soffan och myser!

Några goda gärningar idag då? Inte vad jag kan komma på i nuläget… Skandal, får väl vara dubbelt så aktiv imorgon.. (Eller äta två semlor så någon annan slipper äta den andra, det blir väl en GOD gärning)

söndag, februari 26, 2006

Söndag -Vilodag!

Då sitter man här över en stor kopp kvällste och funderar över dagen som varit. Jag kan alltid jubla över att OS är över och jag får ha tv`n ifred igen… men så illa har det inte varit, det är väl något eftermiddags City akuten jag har missat men det gör jag med jämna mellan rum ändå och överlever utan problem. Visserligen var jag mäkta förgrymmad i onsdags när det inte var något nytt avsnitt av Lost, morr och fräs! Men det berodde snarare på någon knäpp planerare än på att min älskade sambo satt framför tv`n …
Dagen började med pudel och sprätter promenad i skogen, jobbigt att gå och pulsa i snön/halvskaren. Ett tag var det fem hundar som härjade runt bland granarna, två sprättrar, en pudel, en schäfer och en lurvig sak. Roligt hade dom i alla fall. Min lilla kille (lilla och lilla…) hittade även ett gammalt gäddhuvud som han for om kring med och slängde och rullade sig på, gissa om han luktar gott nu…. Hur som blev han alldeles slut och tyckte att det var en väldigt dum ide att gå ut igen och gå runt den lilla pölen här i byn senare på eftermiddagen men eftersom han var trött var han väldigt lydig och jag kunde ha honom lös hela tiden. Det kunde jag aldrig föreställa mig för ett år sedan, nu mer är det bara köksbänken och köksbordet som är intressant….
Annars känns det som att det är någon förkylning på G så det kommer att bli ett tidigt besök av John Blund..