onsdag, augusti 12, 2009

Massor om inget...

Ibland känner jag för att skriva frågan är bara om vad?
Det finns säkert massor jag kan skriva om men som kommer att handla om ingenting, exat som denna text gör, bara en massa ord som staplas efter varandra utan att konkret handla om något väsentligt. Frågan är då vad som är väsentligt, vad som gör en text intressant och minnesvärd vad som sätter spår hos läsaren och gör den minnesvärd.
Svaret är egentligen väldigt enkelt – allt är i läsarens värld och uppfattning.

måndag, augusti 10, 2009

Tur och retur

Tiden går fort när man har roligt – heller hur det nu var. Eller är det så att jag håller på att bli gammal tro, hur än det är med den saken har sommaren liksom bara sprungit förbi i år tycker jag. Vissa dagar har varit mer givande än andra precis som det ska vara. Sol och bad, regn och film, djurparker och lotterivinster, båtkryssningar och god mat och framför allt lite lugn och ro. Komprimerat men med full njutning av allt och nu står jag här och har arbetat mig igenom en arbetsdag och känner inspiration för hösten – härligt!

Dagen började dock i ett mindre kaos. Jag tappade nämligen nycklarna på bussen in till Slussen, som tur var så märkte jag det ganska så snart efter att ha klivit av och fick hjälp att hitta rätt buss och nycklar men jag överdriver inte när jag säger att hjärtat stod still en bra stund innan jag hittade dem. Det är bara att konstatera att man ska ha tur ibland!