torsdag, april 13, 2006

En rapport...

Då är vi på plats, enda problemet är att den befintliga mikron bränner popcornen = katastrof i min värld.. har man inte större bekymmer är väl livet ganska lätt? Visserligen går jag runt och oroar mig för att sprätten inte ska trivas och att han ska sakna pudeln… men vi har hittat ett bra ställe där han kan springa fritt och det känns bra.

Resan tog sin tid, liksom packandet av det sista i lägenheten.. vi hade väl tänkt att vi skulle dra i väg runt 12 men det dröjde några timmar till, men då hade vi varit förbi pudeln och hans matte på trafikskolan och lämnat en stor blomma för förvaring som vi inte fick in i flyttlasset. Det var nästan så tårarna kom… det kändes så sorgligt att säga hejdå till dem.. Sprätten fick ett hundspel, Dog turbo. Så nu kan han aktiveras med att man stoppar något som han tycker om i spelet och sedan ska han med hjälp av nosen putta på en kloss som för det gotta framåt så han kan käka upp det. ( det är tur att jag inte skriver manualer..). E hade feber hela dagen och var jättekinkig, det enda som gällde var att vara i min famn så jag kunde inte hjälpa till med något, kändes jättekonstigt. Men det är en ”härlig” känsla när man är den enda i hela världen som kan trösta henne.. (Fast å andra sidan kunde jag inte göra så mycket när det gäller flytten med tanke på hur det kändes i ryggen.) E somnade nästan direkt när vi åkte men det varade halvvägs sen var det gråt och tandagnisslan i högan sky. Detta fortsatte även när vi kom fram, panik, panik. Sängen letades fram och ställdes i ordnig, välling serverades och hon somnade som den lilla prinsessa hon är och sov hela natten. Som i ett trollslag var sedan febern borta på lördagen och hon kunde tillbringa några timmar hos sin farmor och farfar. Därmed kunde C och jag fixa och plocka i den nya lägenheten och det blev kanon mysigt. Hundra gånger trevligare än den gamla lägenheten.

Dagarna har hittills tillbringats med diverse promenader. Häromdagen slog jag nog någon form av rekord. Jag tog sprätten, E i vagnen plus ”farmor och farfars” hund och gick på promenad. När vi var hit och ”provbodde” så fanns inte denna exercis på världskartan. Men nu, hux flux är hundarna polare och gick så fint på varsin sida om vagnen!

Annars har vi även hunnit med och kollat på hus. Ett tag var vi inne på att köpa det men vi insåg ganska snart att vi behöver en stabilare ekonomi innan vi slår till, tråkigt men sant för det var ett urgullit hus dock ej så stort men det skulle räcka till oss nu och bygga ut kan man alltid. Till det hörde en väldigt mysig tomt som var perfekt för E och Sprätten. Men men…