onsdag, mars 08, 2006

Det är jobbigt att vara hund...


Så här ser det ut i soffan när vi kommer upp på morgonen, visst ser det härligt ut!

Nu har vi börjat med att röja på balkongen, bort med döda blommor, kvarglömda äpplen, allt som ska till sortering i en hög, samt skaffat ett semesterboende för balkongbordet och blomlådan. Så då var det bara och flytta…. Nee det är bara LITE till som ska fixas. Jag har även utlokaliserat ett gäng ljuslyktor till M. Är det någon som vill ha några gamla svagdricksflaskor? Om inte åker du ut nu! De har varit med alldeles för många flyttar nu, fast de ger någon form av nostalgikänsla men för närvarande ger de mer nysningar pga. allt damm de samlar. Eller är det någon som vill ha en svart ljusstake inköp på indiska? Sen är jag i behov av ett tips vad jag ska göra med mina Ordfront tidningar, de är omsorgsfullt sparade sen några år tillbaka vilket innebär att de börjar ta plats…. och det känns så hemskt och slänga dem (jag inbillar mig nämligen att någon gång så kommer jag att ha användning för dem tex. inspiration i jobbet…) Samma är det med Populär historia.. ett litet jobb med litet arbetskontor där de kunde förvaras vore toppen så jag arbetar på det… sökte jobb i Stockholm i går, bara att hålla tummarna.

Dagen har annars ägnats åt tvätt, det finns mycket som behöver tvättas innan man flyttar, mattor, filtar, soff och fåtölj överdrag, bara man börjar så kommer man på mer.. Löjligt hur man är egentligen, vill ha saker och ting rena, även om de ska magasineras - lustigt. Sen har H varit hit på en fika, fika och fika, kaffe och kanelbulle var vad som erbjöds. Fast sprätten var ovanlig busig och intresserad av honom, känner väl att det inte är någon hundmänniska (Hi,Hi) Sprätten hoppade och hade sig samt var ovanligt intresserad av kanelbullarna. H tror nog inte att sprätten har lugnat ner sig.. Efter fikat bar det av på pudel och sprätter promenad för min del, bäst att dom får busa in i det sista.. Inte har jag hunnit med att baka någon chokladkaka till M heller men jag har 2 veckor på mig, annars får hon masa sig hit på E`s födelsedag så får hon både det ena och det andra. Imorgon ska vi förresten åka till Stockholm och kolla in den lilla lägenheten och titta vad vi får plats med och inte. Samt om det huvudtaget går för en barnfamilj med hund att bo i en etta, fast självklart går det, vi är bara bortskämda med att ha det hyfsat stort. På lördag händer det! Jag ska få se rodel live! Äntligen! (för drygt 2 år sedan viste jag knappt vad rodel var…) Funderar själv på att börja med skeleton… någon som hänger på?

tisdag, mars 07, 2006

Det finns spännande saker i kylen...



Det är hundens fel! Att vi inte får någon lägenhet i alla fall den första vi ringde på, hade vi inte haft hund, hade vi fått den men jag skulle aldrig kunna tänka mig ett liv utan hund nu. Det är livet, denhär killen ger så mycket värme, kärlek och glädje. Även om det just nu är något kallt så man drar sig för att gå ut men han är varm och go att ha i soffan och kela med. Alternativ bostad just nu är en etta på 45 kvm och det lutar åt att det blir detta alternativ. Detta innebär att det blir en hel del möbler som ska magasineras, fast vi får ett ypperligt tillfälle att göra oss av saker som vi inte använder eller behöver, någon som vill ha något? Den här veckan ska vi börja röja på balkongen (om det är fest eller städning får ni lista ut själva..) En gammal soffa någon? För att inte tala om källarförrådet… En intressant blandning av saker, säng, snowboard, inlines, skateboard, golfklubbor, kläder, målarfärg med andra ord allt man kanske kan behöva och lite till. Annars så har vi ägnat en del tid åt att sitta i diverse telefonköer, det är en massa saker som behöver sägas upp, el, kabelteve och det ”värsta” av allt, - bredbandet.. Men jag har hört att det finns de som lever utan Internet… Det jag tycker är tråkigast med det här flyttkalaset är att sprätten inte får träffa sin pudelkompis varje dag, dom två leker och kommer överens så bra tillsammans. För att inte tala om vilken lugn och lydig kille han har blivit sen vi började umgås med pudeln men som C säger - han får nya kompisar, kanske till och med flera.. men ändå… sen ska det tilläggas att pudelns matte och jag kommer bra överens också. Det är också en sån där grej som är lite tråkig – alla sociala kontakter man har fått här nu, visserligen finns det telefon men det är liksom inte samma sak. Nu finns det visserligen människor dit vi ska flytta också och K kommer att vara nära jämfört med nu.. så det är bara bra… men K har ju ingen hund… utan är allergisk, men det brukar lösa sig.

söndag, mars 05, 2006

Uppenbarelse!


Idag fyller J år, grattis! Hade hon inte fyllt år för två år sedan, hade hon inte haft partaj och parajet hade inte fortsatt på kåren.. och då hade inte den underbaraste mannen i världen uppenbarat sig. Uppenbarade sig var precis vad han gjorde, när jag såg honom för första gången stod han under en strålkastare så det såg ut som en gloria runt om honom, lägg där till att han hade några sportfånar till kompisar som stod på knä och tillbad honom… C -”rodelguden”. Så J`s födelsedag kommer jag alltid att minnas! Likaså kommer jag att minnas C och min ettårsdag, den fick jag fira på förlossningen med havandeskapsförgiftning. Jag åkte till akuten med en riktigt ruskig huvudvärk där placerar de mig i en rullstol (i värsta filmstil) och rullar upp mig till förlossningen. Jag som trodde att jag skulle bli hemskickad med en huvudvärkstablett blev istället inskriven och fick spendera resten av graviditeten där, med vissa permissioner.. Då kan man tycka att vi skulle fira ordentligt i år, men då bestämmer sig lilla E att det är dags att ha feber igen… och vill bara vara i famnen hos någon av oss men det gör inget, vi sitter här och bara myser av varandra hela gänget!

Helgen har förövrigt bjussat på en massa promenader med en sprätter och en pudel i en massa snö. Slapp och städning… missade att K var online hade behövt chatta lite och planera upp sommaren, nu när hon kommer att få oss inpå knutarna, då ska hon allt få arbeta för att få ha titeln Tant till E! (Här kör vi inte med något tjafs med gudmor utan här är det Tant som gäller!)

Jag måste återkomma till det här tramset med försäkringskassan. Jag går liksom och irriterar mig mer och mer på det här och har börjat tänka vidare, inte bara på vår lilla familj. Sen läser jag i tidningen att unga killar är mer positiva till att ta ut sin del av föräldraledigheten. Bra! Kanon! Men vänta bara tills försäkringskassan lägger sig i! Det är då det går åt skogen för vissa, suck! Det intressanta är att i tidningen påstås det att det är arbetsgivarna som motarbetar fäderna – Jo tjena! Inte alltid! Sen tänker jag ändå på hur jävla lyckligt lottade vi är i det här landet som har det här systemet och vad det faktiskt ger. Sen att vi är bortskämda och anpassar oss till det livet får vi väl stå för själva, när vi börjar gnälla.