fredag, mars 31, 2006

Nattliga äventyr....


Vilken natt, har inte sovit en blund. Detta beror på flera orsaker, ryggont, funderingar inför dagens flytt, samt att E fick feber av gårdagens vaccination så hon har varit jätteorolig och snurrat runt och varit ledsen med jämna mellanrum, plus att sprätten har valt att flytta in i sovrummet och sängen för sin nattsömn.. Men i skrivande stund (08.00) är jag ovanligt pigg, jag ska snart gå och väcka mina älsklingar men kände för att delge mig av de senaste händelserna.

Gårdagen gick som sagt åt till vaccination av E och allmän ”besiktning” på BVC och allt var som det skulle med den lilla ettåringen. Sedan gick E och jag och tog en fika med M och fick tillbaka några böcker som hon lånat. Sedan gick vi hem, E åt lite och somnade, liksom jag, vilket kanske inte var så bra eftersom det fanns en hel del att göra inför dagens flytt.. men, men. Vid uppvaknandet var det läge för mat det blev att beställa från den grekiska restaurangen! Efter det var sprätten och jag på avskedspromenad med pudeln och dennes matte, lite sorgligt, vi kommer att sakna dem både sprätten och jag. När vi kom hem så nattade jag E för att sedan ta tag i flyttpackandet.. vi midnatt kändes det som att det var dags för sömn, så vi gick och la oss. Men jag kunde definitivt inte somna. Satte mig vid datorn och som tur var fanns K där vilket innebar att det blev en härligt lång stunds chattande. Jag vill så gärna åka och hälsa på henne där borta i utlandet.. men pengarna räcker ungefär till en bussbiljett in till stan här.. när K`s stora kärlek kom hem från sitt arbete vi halv fyra gjorde jag ett nytt försök att sova, men icke. Hämtade mobilen och lyssnade på radio en stund men kom inte till ro då heller så jag valde att gå upp och sätta mig framför denna apparat igen. Denna gång laddade jag över lite kort för beställning. Det blev nämligen några riktigt härliga när bilder vi var hos gammelmorfar härom dagen som jag vill att han ska få så fort som möjligt. När detta var klart och jag läst lite tidningar så började jag med detta lilla inlägg. Tänk vad mycket tid jag kommer att få när jag inte har tillgång till bredband.. så jag har nu ägnat de senaste timmarna till att utnyttja möjligheten medan den finns..

Vem vet när jag återkommer nästa gång, men jag lovar att göra det så fort jag har möjlighet!

onsdag, mars 29, 2006

Hundar och flytt....



Då är det två dagar kvar till det bär av till storstan… Vi har plockat och plockat, sorterat och sorterat, slängt och slängt saker i en strid ström men det vill aldrig ta slut… Sen att E går och plockar ur sakerna som hamnar i kartonger gör inte saken lättare (barnvakt önskas..), samt att sprätten bara gnäller, han märker att det är något stort på gång, vägen till hans favorit fåtölj är lite blockerad av kartonger, väggarna är kala och det börjar eka lite smått.

Vad har hänt sen sist då? Bortbjudna på middag hos C`s gamla klasskompis i fredags, trevligt och gott samt två trevliga hundkompisar till sprätten så allt var kanon! Vistelse hos E`s mormor och morfar i helgen, där söndagen tillbringades på setterträff. Gissa om sprätten var glad att få träffa sina syskon samt nya småsyskon, det lektes och busades hejvillt!
Annars så har sprätten satts på diet. Förra tisdagen var vi in på djuraffären så E skulle få titta lite på kaniner, fåglar och ormar.. hursom så fanns där en våg för hundar och därpå ställdes sprätten, vågen stannar på 38 kilo!! Nog för att han är ovanligt hög men det är på tok förmycket.. därmed blev vovven satt på diet, gissa om han håller på att terrorisera ihjäl oss med sitt tiggande.. han har redan minskat i omfång, men inte vägd på nytt.. I förrgår var M hit och hälsade på, samt hämtade de ljuslyktor som jag lovar att hon skulle få i sitt förvar för evigt. Det är synd att jag kommer att missa hennes firande av sitt ”nya” liv, visserligen kan jag ju åka upp och hälsa på, vi får väl se hur det blir. För att det ska gå något sånär smidigt med packandet har jag nu gått ut med ”gänget” i två dagar för att C ska kunna flyttordna i lugn och ro. Igår blev det en mycket blöt långpromenad. Jag fattar inte, det är snart april, det ska vara vår ok att det regnar men att det gör det med en massa snö kvar accepterar jag inte! Det blir halt…. Morrr….. Idag gick vi till Pudeln och hans matte på körskolan och terroriserade de stackars eleverna, pudeln och sprätten skällandes, E springandes och skrattandes.. nåja vi är ju alla fall snälla……. Jag blev bjuden på nygjord espresso och munk – mums! På hemvägen inhandlades två ben, varav ett i avskedsgåva till pudeln (snyft..)