torsdag, augusti 17, 2006

Tid.....

Det har inte blivit mycket till skrivande under sommaren. Orsaken till detta är en kombination av en mindre tidsbrist, visserligen kan jag omprioritera men då är det inte skrivandet jag har prioriterat och den andra anledningen är att jag är bortskämd med bredband, vilket gör att när det ska laddas upp en text tar det i dagsläget en halv dag, ungefär… eller nåt sånt.
Vad har jag då prioriterat istället för skrivande? Vila, i skuggan! Det är första gången i mitt liv jag har uppskattat skugga, annars är jag den som älskar solen och värmen. Detta har en orsak, en väldigt trevlig sådan som dock gör att min kropp inte riktigt uppskattar värme. Min kropp rymmer för tillfället mer blod och vatten än ”normalt”, plus lite annat, vilket gör att det blir extra påfrestande att röra sig överhuvudtaget och i kombination med värme ska vi inte tala om.. Lägg sedan till att springa efter en väldigt nyfiken och snabb dotter på 17 månader.. suck… Orsaken till detta? Graviditet!! Härligt, underbart, fantastiskt och allt annat positivt som man kan ge uttryck av! Humus, som arbetsnamnet lyder, är beräknad att anlända kring jul, jag ska göra allt för att knipa igen på julafton, barnet måste ju få en ”riktig” födelsedag. Blir det på julafton och en kille så kommer grabben att få heta Jesus i andra namn (det är väl nästan ett måste?) Skämt åsido, det blir vad det är och namnet tar vi när vi ser vad det är för ett litet liv. Annars så har jag mått relativt bra = ingen halsbränna!!!! (än så länge, peppar, peppar) Med E var det halsbränna från första stund, mot slutet var det så att jag inte kunde känna vissa dofter utan att få halsbränna. Dock har ryggen krånglat lite men om det beror på graviditet eller inte är lite svårt att säga eftersom jag har haft detta bekymmer tidigare men i betydligt kraftigare utryck denna gång. Men nu sitter jag här med en liten TNS apparat som gör att jag slipper det onda helt – skönt.
E har nu börjat på förskolan, vilket gör att det blir lite mer tid för vila och skrivande. (Jag hade ju hoppats på att få jobba men… återkommer till detta) Hon har gått där en vecka och hon stormtrivs, vilket är jätteskönt att veta. Det känns jättekonstigt att vara hemma och lämna iväg henne. Bra eller dåligt för henne och oss det kan diskuteras i all evighet, hur som så kommer hon inte att vara där hela dagarna.
Vad mer har hänt? Jo vi är snart radhusägare! I början av september ska magasinet tömmas och de få saker vi har här flyttas till det idylliska radhusområdet, bra för både barn och hundar! Diskmaskin, badkar, eget rum för barnen, nyrenoverat – kan man önska sig något mer? Det skulle vara att det var gratis då, men, men…. Det första jag ska göra när vi flyttat in är att låsa in mig i badrummet och bada!
Nu måste jag övergå till att berätta om mitt jobbsökande. Härom veckan var jag på intervju, allt gick kanon bra och jag var sågott som lovad jobbet, men det skulle diskuteras med rektorn och den biträdande rektorn skulle ringa dagen därpå. Jag hade gjort klart för dem att jag skulle vara föräldraledig till vårterminen men eftersom detta var ett vik under höstterminen så är det inget att ”fundera” över. Men när den manliga rektorn fick veta detta, var det helt plötsligt en tjänst där 20 % var förlagd till vårterminen, något som jag inte hade fått veta tidigare… och att det då inte var så lämpligt att jag fick tjänsten. Detta meddelades via mail. Gissa om jag har varit upprörd, förbannad och ledsen. Nu har jag lugnat ner mig och mailat med den biträdande (kvinnliga) rektorn och vi har kommit fram till att dom ska ha mig i åtanke vid nästa höststart. Det är nämligen så att detta var en skola där jag kände att jag skulle stortrivas, sättet att arbeta, elever från olika ställen i världen, allt stämde in på hur jag vill ha det. Det är dom som går miste om mig, därav att jag inte river upp himmel och jord.