onsdag, augusti 22, 2007

En gång om året...

Jorå, det blev på julafton och det blev en kille… men han har inte fått namnat Jesus (då ska man väl ändå vara född på juldagen för att heta så?) Jag tycke att Nisse var ett bra namn –Tomtenisse, rumpnisse –han är både och så vad vore inte bättre? Men den gick inte hem mer än hos operationssköterskorna som var med och gjorde kejsarsnittet. Vårt egenhändigt komponerade Carl-Ozzy blev ingen hit hos den äldre generationen… Så han fick E`s namn som hon hade fått om hon varit kille.. Nu har sonen fått ett namn som var tänkt till storasyster och efter en av Astrid Lindgrens älskade figurer. Börjar på R och andranamnet blev vårt eget komponerande.
R är en mycket glad och charmig liten figur. Alltid glad (förutom när jag sätter mig vid datorn när han är vaken..) numera även mycket nyfiken. Allt ska utforskas, diskmaskinen, toalettstolen, badkarskanten, hunden, smulorna på golvet, sladdar, skållhett kaffe…. Samt givetvis leksakerna och då helst storasysters, vilket inte alltid uppskattas av E. Det senaste R har kommit på är att sätta de fyra nya gaddarna i hundens ben som tydligen smakar gott.

Det är väl det största som hänt sen sist eller rättare sagt det senaste året.. Det är förståss - vi gifte oss i slutet av oktober! och det är visserligen en ”grej” som är värd att nämna. Det var snabbt avklarat på 5 min i stockholmsstadshus, och då hade vi den ”längre” versionen. Helt i min stil inget onödigt tjat om diverse oväsentligheter -utan om att älska varandra för de vi är. Därefter avnjöts skumpa i stadshuskällaren (för de som fick dricka) Därefter intogs en middag med närmast sörjande ute på Kungliga Djurgården (det låter förnämt i alla fall) Därefter levde de lyckliga i alla år…….

Jag måste även berätta om vårt underbara område där vi bor, förutom att det är kanon för barnen och hunden så har vi lyckats fått världens kanongrannar! De är helt underbara, sanslöst roliga och givetvis trevliga. Sen har de hundar förståss och det gör inte saken sämre när man behöver hundvakt, sen är de inte sena på att vara barnvakt heller!