lördag, juli 25, 2009

I-landsproblem

Det är inte lätt att ha blivit kapitalist och inte riktigt veta vad man ska göra med pengarna. Kanske jag tar i, helt plötsligt så finns det pengar att köpa onödiga prylar och kläder med, för att inte tala om skor! Jag kan säga att jag intensivt har gått in för att byta ut mitt skosortiment, ett par urhärliga gladiatorsandaler, Mc kängor, klackade med vristrem, det är bara inköpen denna månad. Nu står nya gympadojor på tur samt tofflor… För att inte tala om de kläder som jag har inhandlat… ojoj jag mår dåligt när jag tänker på de pengar jag spenderat och sätter det i det perspektivet att summan det handlar om är mer än det jag fick i månaden för ungefär ett år sedan.

Sen att det nu fortfarande finns pengar att inhandla ex möbler. Problemet nu är att hitta ett tillfälle till att göra inköpen…

Ytterligare ett problem har dykt upp, barnen börjar bli bortskämda, det är lätt att ge dom det dom önskar sig på direkten.

Nu snackar vi i-landsproblem…

fredag, juli 24, 2009

Semesterhelvetet


Äntligen, som jag har väntat, väntat på något som jag visserligen inte behöver men när det väl var ett faktum att det skulle hända blev väntan oerhört lång. Det mobila bredbandet har äntligen hittat hit! Precis i tid för turnén norrut. Tänk att det skulle fungera i skogen, vilken revolution. Fast å andra sidan varför ska jag sitta ute på internet när jag är där? Vi åker liksom dit för tystnaden och komma ifrån allt som har med modernitet att göra. Men ändå, tog nyfikenheten över och så satt jag där och kollade nyheter och såklart Facebook, detta lilla helvete som jag med förtjusning har fastnat i…

Det här med semester är egentligen ganska jobbigt visserligen i en positiv anda. När vädret gör att man måste vara inne en större del av tiden och när viljorna hos barnen gör att det är omöjligt att enas om vad som ska ses på tv och hur mycket, då får även den mest tålmodige (läs jag) en smula sammanbrott. Lägg där till att dottern på 4 år har kommit in i en rejäl kiss och bajs ålder. Det pratas konstant bajs, visserligen är det en period som kommer att gå över men, ibland blir det bara för mycket. Sedan är det ingen större tröst att det kommer att minska hos en när det finns en till som precis har börjat ta efter sin älskade storasyster med viss bävan antar jag att samtalsämnet här i hemmet kommer att ävenfortsättningsvis handla om bajs.
När vädret har tillåtit så har det i alla fall badats en hel del vill jag lova, sedan har Furuvik besökts och jag måste säga att jag blev oerhört positivt överraskad av parken, det var ett antal år sedan jag var dit. Jag kan inte direkt säga vad som var annorlunda men det var fint, rent och mysigt och framförallt lagom.
Tyvärr är det så att maken får endast två veckors semester på sommaren så nu sitter jag och barnen här hemma och försöker hitta på saker att göra. Häromdagen så besökte vi Djurgården och Aqvaria även det ett lagom ställe, inte för mycket folk och inte allt för stort, framförallt så hade de ett helt underbart café att mysa på efteråt. Sedan fortsatte vi till en av isbrytarna som fungerar som museum. Något som sonen tyckte var en riktig höjdare att springa omkring på.

Nu väntar om en vecka min stora händelse, det jag har väntat på sedan i februari… U2 konserten!!! Det är liksom livet, jag såg någon intervju på tv en person som sa det jag alltid har sagt efteråt – vem behöver droger eller alkohol när man kan gå på en sån här konsär!