lördag, september 22, 2007

Den blå morgonrocken...

Jag bara måste delge er historien som gav mig så många obesvarade frågor så jag nästan har varit sömnlös natten som var. Eller rättare sagt med den utförliga information man får borde man väl ändå kunna få lite mer information i samma anda. I fredagens (22/9) Metro finns denna notis…

Juristen gick ut i morgonrocken för att hämta tidningen. Då hamnade han i ett kulregn – mitt i villaidyllen.
Han blev beskjuten av en maskerad pistolman – men överlevde. Klockan var tio på förmiddagen den 25 juli i ett villaområde utanför Stockholm. I vanliga fall brukar mannen hämta morgontidningen i kalsongerna, men eftersom svärmor var på besök tog han på sig sin blåa morgonrock från Pelle vävare då han gick ut till brevlådan. Då han tog upp tidningen small det. Ett av skotten träffade låret. Trots skadan tog han upp jakten på pistolmannen, som flydde i en Volvo tillsammans med en kompanjon. Den 53 -årige juristen säger i förhör att han ”av förklarliga skäl brukar vara vaksam då han är ute”, men är förtegen om motivet bakom skjutningen. Mannen har flera konkurser bakom sig och förra våren blev han åtalad för grovt skattebrott. Polisen bekräftar för Metro att det finns en utredning om en hotbild mot mannen, som just nu är inne i ett känsligt skede. Igår åtalades två män i 20-årsåldern för beskjutningen för bland annat grov misshandel och grovtvapenbrott .
PETTER SUNDSTEN

Nog får man många funderingar…
Vilken morgontidning var det? Blev brevlådan träffad? Vilken färg och märke var det på kalsongerna - OM han hade några under den blå morgonrocken. Vilket lår var det som blev träffat? Vilken färg och årsmodell var det på Volvon? Hur länge pågick jakten som han tog upp?
Samt en sista tanke, om man är ”vaksam” när man går ut, - varför då gå ut i kalsongerna? Jag menar han lär dra en och annan blick till sig…
Sen får jag tanken – måtte jag få ett jobb snart så jag slipper bli sittande med dylika funderingar, nu när C snart blir föräldraledig.

Annars så har en hel del tid ägnats åt rust av det som ska bli det nya sovrummet. Tapeterna är uppe och golvet är lagt. Nu återstår ”bara” ned och uppmonteringen av jättegarderoberna… vilket bara det kommer att ta en dag i anspråk… sen har vi ett problem kvar – var ska Sprätterns sovfåtölj stå? Det är trots allt ett något mindre rum än vad vi har nu. Men det löser sig det med!