onsdag, maj 03, 2006

Portad på Coop....

Oj vad fort tiden går. Vi har nu bott här i en månad, vi har hunnit tittat på hus, fått lånelöfte men ratat det hela… (det kommer fler tillfällen). Ett av dessa tillfällen var häromdagen då vi tittade på ytterligare ett hus. Detta har vi ratat på grund av att det kändes som ”nästa Finland” .. Ett nytt tillfälle kommer imorgon Onsdag, så vi får se vad som händer, fast det är hållplatsen innan ”- nästa Finland”. Men eftersom man numera bor i en kommun där var femte invånare är miljonär så borde det där med ekonomin lösa sig… (eller, för visst blir man det automatisk??)
E har börjat klättra och hon är bokstavligen överallt!! Nja än har hon inte hängt i lampan men jag är övertygad om att hon ganska snart kommer att göra det. Hon har även hunnit med att bita sig i tungan så blodet sprutade, in på bvc där de konstaterade att hon inte bitit av något så det inte var någon fara. Nästa dag lyckas hon bita sig i läppen men nu insåg C och jag att detta kommer att hända fler gånger så nu var det bara att trösta som gällde och tro det eller ej det slutade blöda och E härjade snart runt som vanligt. Det finns ingen hejd på denna lilla underbara unge, eller vad sägs om när hon springer rakt ut från våran säng, landar inte på bästa sätt men vad gör det upp ingen för att riva ner tvätten som hänger på tork. En timme senare ramlar hon ner från soffan, denna gång blev det dock lite tårar som dock snabbt torkades med hjälp av min mobiltelefon… Häromdagen gjorde vi misstaget att släppa ner henne på golvet i affären, för egna upptäckter… jag tror att personalen fortfarande hittar saker på fel ställe (även om C och jag gjorde vårt bästa för att ställa tillbaka varorna). Det fanns inget stopp på henne, hon sket fullständigt i var mamma och pappa tog vägen, allt var intressant och hon var inte nådig när vi tog av henne något. Hon var en sån där unge som man kan se ibland och tänka att man är glad att man inte har, en sån som lägger sig ner på golvet och gallskriker…. Men vi älskar henne lika mycket för det och med lite ”byttaktik” gick det bra. Dock misstänker jag att nästa gång vi kommer dit kommer vi att mötas med foton av oss med texten ”ej önskvärda kunder”….
Vädret var superhärligt några dagar så vi har varit utomhus en hel del, skönt kan man sammanfatta det med. Det börjar fyllas men båtar i hamnen, det är egentligen lite lustigt ena dagen är viken belagd med is, nästa dag isfri och vips åkte jätte båtarna i..
Sprättens favoritsysselsättning är att rulla sig i hästskit så fort han får tillfälle och då luktar han inte gott kan jag säga men han är lycklig! Sprätten har även hunnit varit med C på jobbet och jagat golfbilar samt badat i diken och dammar. Dieten som inleddes för sprätten för någon vecka sedan har gett resultat, matchvikten just nu är 35 kg. Hos veterinären tyckte de att han borde ligga runt 32 så målet finns i sikte! Det är tur att sprätten har gått ner i vikt, för han har numera bestämt sig för att han SKA sova i sängen med oss. Detta har inneburit att vi numera bäddar sängen så C och jag med gemensamma krafter på kvällen kan flytta på honom neråt fotändan på sängen. Av någon anledning kan han ta upp en hel säng och är smidig som en betongklump där han ligger….
Iövrigt ser jag fram mot söndagen, då får jag äntligen börja med orientaliskdans igen!! Jippi!!