onsdag, mars 15, 2006

Galna kräksjukan

Vad händer när det är som mest med saker att göra? Jo vi blir sjuka, hela familjen i magsjuka. Allt annat än roligt kan jag säga. Varför just nu? Kunde det inte ha hänt för två veckor sedan? Nix, lagen om all jävlighet säger att det ska hända nu och självklart alla på en gång. Den det är mest synd om är sprätten, dom här dagarna har han bara blivit rastad. Eller det är väl snarare så att det är han som har dragit runt med oss. Men det märks att han vill leka och busa men vi orkar inte. E hon är dock lika pigg och glad som vanligt även om hon är mindre rolig att byta blöja på just nu. Listan på saker som bör göras blir bara längre och längre… detta innebär att bakandet till E`s kalas får stryka på foten – det blir helt enkelt Smörgåsrån från macken, E lär alla fall bli glad. Det är tur att hon är så liten än så hon inte är direkt medveten om vilket ståhej det kan vara med kalas.

måndag, mars 13, 2006

Egen brevlåda!!

Det här kommer att bli bra! Den lilla lägenheten är hur trevlig som helst, högt i tak, spröjsade fönster, ljust, härlig trädgård, kakelugn i sovrummet – inte illa. Lägg sen till att huset ligger i gammal trevlig bruksmiljö i skärgården… Risken finns att vi inte vill flytta därifrån men vi måste när E blir lite äldre.

Tänk om en vecka blir hon ett år, lilla skrotfröken, helt otroligt, 365 dagar men det känns som det bara har gått en månad, fast i raketfart. Det som har fascinerat mig mest under detta år ett barns förmåga att utvecklas, alla förmågor som finns där redo att bara fungera en dag. Ena veckan lär hon sig krypa nästa dag att själv resa dig upp mot något tre veckor senare kan hon gå, helt otroligt. Eller förmågan att härma mamma och pappa, klappa händerna, lipa osv. först var jag helt imponerad av att det här lilla livet kunde nysa bara några dagar gammal.. sen kommer det bara mer och mer saker som är helt otroliga. Livet är helt enkelt fantastiskt. Med denna ett årsdag kommer halva Stockholm hit vilket innebär att det kommer att bli livat i denna lägenhet sju vuxna, tre barn samt två hundar som inte kan vara stilla i en sekund… denna lilla röra kommer att lösas med kalas i hyresgästernas lokal samt lån av hyresgästernas lägenhet för övernattning för några samt hotell för andra. Den stakars sprätten får tillbringa kalastiden hos bästisen, pudeln, så det går ingen nöd på honom heller, han blir nog snarare överlycklig. Sånt ståhej för en ettåring – hur ska det bli när hon fyller 20? Nåja hon är värd ett jättekalas vårt lilla hjärta. Denna lilla E tillbringade en stund i natt med att först kräkas ner sin säng. Efter rengöring fick hon komma upp i mamma och pappas säg och vad gör hon då? – jo kräks, upp igen och tvättas och byta pyjamas, byta sängkläder. Lägger oss igen, vad gör hon då? – kräks… vid det här laget var vi väldigt trötta så nu åkte endast pyjamasen av eftersom det var den som drabbades av kräket men sen sov hon som en liten ängel och dagen har hon lillbringat lika glad, pigg och nyfiken som vanligt – tack och lov. Denna incident innebar att dagen har tillbringats med att tvätta, allt. Vilket medförde att listan på saker som skulle göras idag fick stryka lite på foten. Urgallring i garderoben får bli imorgon liksom adressändring. Det senare beror snarare på att adressändringens hemsida har varit ur funktion.. morr… och inte har jag hunnit med några goda gärningar heller, måste bättra på det där.