torsdag, april 17, 2008

Onska

Så tittade jag igår igen, på Barnmorskorna… Funderar över om vi ska ha oss en tredje… men det är väl inte så bra för hälsan antar jag. Har man snudd på riskerat livet två gånger med en lättare släng av havandeskapsförgiftning ska man väl inte utmana ödet en tredje. Men tänk vilket gäng vi skulle bli, tre barn och en glad hund och två knasiga vuxna!
Nåja den del av familjen som finns här och nu tog en utflykt till mannens jobb häromdagen.(Stället som får ens obefogade fördomar om golfare att bli befogade). Gissa om de små liven tyckte att det var roligt att åka golfbil med en glad hund springande bredvid. Sen var de små dammarna (eller vad det heter på golfspråk) en given succé, det är något speciellt med barn och vatten det liksom dras till varandra sen om det är små pölar eller hav spelar tydligtvis ingen roll. Dottern lyckades alla fall få ner ena foten i dammen, det var ren tur att inte resten av barnet for i. Men något positivt bar det med sig och det var att hon blev mer försiktig när hon traskade vidare på sin upptäcktsfärd. Sonen ville självklart göra precis som storasyster men det finns gränser även med ”fri fostran under uppsikt” så det säkraste var att bära omkring på honom i närheten av vatten.

Hur mycket ondska kan det finnas i en människa? Den frågan har ställt mig några gånger den senaste tiden med tanke på äcklet (finns många ord men det får duga) Andes Eklund. Det har väl i stort sett berört varenda en som har tillgång till någon form av media vad han har ägnat sig åt i åratal. Det som ger mig riktiga rysningar och ilska är självklart att det är barn inblandat. Sen har den geografiska punkten för hans bostad och brott fått mig fundera om man bara har haft tur ibland när man har varit ute eftersom jag ofta har tagit mig från punkt A till B ensam och orädd. Givet så vet jag att man inte ska tro på allt som står och sägs i media men nog framstår han som stereotypen för ett riktigt ärke- äckel (Nä jag har iiinnnnga fördomar) Frågan kvarstår dock hur kan en människa bli på detta sätt??

Så var det här med mina materialist funderingar. Det har tillkommit en grej. Hur mysigt vore det inte med ett fritidshus vid havet?? Hon i Finland är inne på en kolonistuga men för mig skulle det vara bättre med ett litet hus med en tomt med gräs och några träd samt en liten stig ner till havet inget märkvärdigt men ändå en avkoppling... Dream on