torsdag, augusti 30, 2007

En dag som alla andra...


Idag slog tristessen till på allvar och jag passade på och sova på förmiddagen när den lille sonen sov i 2,5 timme… och vaknade och var förkyld, inte bra!
Igår kväll tog jag tillfälle och kolla in det som tydligen ska vara det senaste och hippaste på ”nätet” Facebook. Inte vet jag men antagligen hade jag inte tid eller tålamod för att sätta mig in i denna värld för att förstå vad som är så ”stort” men nya försök kommer att ske. Hur som så hittade jag en rolig länk där, -vilken historisk personlighet är du? följ den och du kommer att förvånas – själv är jag Jesus! Min man är Hitler…. (tur att jag är Jesus)

För er som funderar över om jag har börjat plugga, är svaret nej. Inte än i alla fall, vem vet än är det inte försent att börja med kursen som drar igång i November, -religion, politik och terrorism (och jävelskap som den vitsige kommenterade…)
Till dess får jag nöja mig med att ”tjuvläsa” av polisskolans litteratur. Det som ligger vid min säng nu är Christian Catomeris, Det ohyggliga arvet – Sverige och främlingen genom tiderna och jag som trodde jag var ganska så fördomsfri, men efter att ha läst denna bok inser jag att vissa saker bara har ”matas” in som en ”sanning” utan att jag har reflekterat över det, skrämmande!

onsdag, augusti 29, 2007

Uttråkad...


Igår så hade vi i familjen besök av vår lilla grannhund. Det är så härligt att se vår sprätter och denna tjej leka med varandra de verkligen trivs i varandras sällskap. Antingen leker de med en boll eller så ligger de på golvet och brottas. När de har pysslat med detta ett tag så lägger de sig i ett varsitt hörn av soffan och sover till någon av dom är och puttar på den andre för lite mer bus…

Jag har fått frågan varför jag bloggar, vad jag skriver om å så vidare. Frågan var ställd i positiv anda men har lett till funderingar varför jag gör det här. Det bästa jag kan komma på är att jag är uttråkad och då menar jag uttråkad. Visserligen har jag full upp och för det mesta får jag skratta hela dagarna men det är inte det som är boven i dramat. Det handlar nog om att jag vill vara kreativ och umgås med intelligenta vuxna människor. Inte för att de vuxna jag har om kring mig är ointelligenta eller tråkiga snarare tvärt om. Men hur det än är så tillbringas större delen av dagarna till att lyssna och svara på dadada, papapa i den yngstes fall. För den äldre handlar kommunikationen mycket om bajs… ja den intelligente förstår varför jag är uttråkad. Inte kan jag och barnen tillbringa hela dagarna med och baka och pyssla, så pysslig är jag inte och någon måste äta det som bakas. Mycket beror även på att den går äldre på förskolan några timmar varje dag och då har den yngre bestämt sig för att sova och andra ”normala” vuxna i min närhet jobbar, vilket innebär att jag sitter här sysslolös och har bestämt mig för att skriva om mina små bravader i vardagen.

tisdag, augusti 28, 2007

Suckulenter




Mannen och jag kan definitivt inte klaga på att barnen inte hjälper till här hemma, frågan är bara huruvida hjälpen hjälper till eller bara sinkar de dagliga rutinerna. Nåja.. de är härliga att se.

Igår fick vi för oss att gå in i den stora blom/trädgårdsbutiken som ser ut som att växthus. Där inne var det halva priset på gröna växter, perfekt grönt är alltid trevligt. Där till hittade jag små Suckulenter att sätta i en liten båt som står väldigt bra i det lilla fönstret i trappan. Nu är jag inte den personen som har gröna fingrar när det gäller blommor, vilket gjorde att jag frågade hur man skulle sköta de små liven… Jobbar man vid en blom å trädgårdsaffär tar jag för givet att man iaf vet vad det är för blommor som finns till salu och hur de ska skötas (om inte annat lär det väl komma upp på datorn i kassan) Svaret jag fick – Öhh.. jag vet inte riktigt … Men det är inte halva priset på dem… Suck, jag säger bara suck! Men hur som så blev jag nöjd med resultatet!





måndag, augusti 27, 2007

Beslutsångest

Då så har det varit helg än en gång. Denna helg tillbringade vi hos mina föräldrar, vilket innebär att vi (C och jag) får sova ut, JIPPI! Visserligen har vi två helt underbara barn som sover otroligt bra om nätterna och mornarna. Dock inte till 10.00 som man skulle önska ibland och då är en utflykt till min barndoms ”stad” ett mycket bra alternativ. Mormor och morfar blir glada att få träffa och umgås med barnbarnen och vi får som sagt sova.
Fast för min del slutade vistelsen med illamående och migrän så det var osäkert om vi skulle kunna åka hem igår (söndag) men tillsist bestämde vi oss för att jag mådde ok för att åka bil i 2,5 timme. Det gick jättebra de första två timmarna, men den sista halvtimmen var en toalett något som önskades innerligt… men det hela gick bra och idag vaknade jag oförskämt pigg och alert med en massa idéer på vad jag ska göra. Baka, städa, handla, gå långpromenad med hundarna. (Ja just det hundarna i plural, idag är det min tur att vara hundvakt till grannens lilla sötnos så det är fullt ös här just nu är vår Neo och Selma som hon heter grannhunden, håller på att brottas.) Självklart så ska jag även vara mamma och aktivera mina barn men de brukar vara urnöjda med att få vara med, titta i minstingens fall samt aktiveras i sysslorna för den äldre.

För tillfället har jag även en aningens beslutsångest, jag är så sugen på att läsa en kurs vid Södertörns högskola som heter Politisk Islam. Det ska finnas platser kvar, problemet är att jag är så osäker på om jag kommer att fullfölja den och om jag hinner med… visserligen är den på halvtid och kvällstid så på det viset är det inga problem men man ska ta sig dit (Flemingsberg) Och tänk om det är urtrista studiekamrater (jag vill ju läsa med det underbara gänget från Falun) Nåja jag har för tillfället 24 timmar på mig att bestämma mig. Eller så ska jag vänta till i november för då börjar en ännu intressantare kurs – Religion, terrorism och politik..

Närmast på programmet här hemma står en liten rust och byte av sovrum. Barnen ska få gemensamt rum, vilket innebär att mannen och jag tar det lite mindre rummet som just nu fungerar som sovrum åt dottern. Dock behövs det bytas tapeter och läggas in ett nytt golv. Det är nämligen ett zoo som motiv där just nu och det känns inte riktigt som om det skulle vara det perfekta motivet för mannens och mitt sovrum… Så nu ska vi införskaffa tapeter åt det mer mörkgröna hållet och ett klickgolv för en rejäl uppryckning till sovrum.