måndag, februari 27, 2006

Konsten att passa in i systemet...

Jaha, vad ska man säga men jag nöjer mig med att bara säga ordet – Försäkringskassan…. Tanken var att C skulle ta ut föräldraledighet om ca en månad. När jag påtalade detta för FK för ca två månader sedan sa de att vi skulle höra av oss någon vecka innan, sagt och gjort. Men då visar dig att C har ju arbetat utomlands och efter det inte arbetat i Sverige sammanhängande i 6 mån, utan ”enbart” varit säsongsanställd, vilket innebär att man är ”nollad” dvs. lägsta möjliga ersättning. Glöm att vi kan göra vårat till jämställdhetsstatistiken på FK, ekonomin bör ju ligga så nära plus minus noll som möjligt… Morr och SUCK! Hela den här apparaten gör att det blir strul med allt. Tanken var att E skulle få börja hos dagmamma i Maj (föräldraledigheten och ekonomin tillåter inte mer) nu blir det liksom akut att ha detta fixat den dag vi båda måste gå på A-kassa (nu jä.. ska vi ha jobb!) och när jag i halvpanik ringde till den person som har hand om detta med barnomsorg här i krokarna så var hon väldigt tillmötesgående och förstående och sa att det kanske går att ordna med den aktuella dagmamman.. (E är ju så liten vi vill att hon ska få vara hemma så länge som möjligt ) Det är bara att konstatera att vi skulle ha bildat familj på typ stenåldern, Dvs. börjat jobba vid 20, skaffat barn i jämn takt från 22, tre veckors semester och ha för avsikt (som det heter hos FK) att jobba så i evighet. Inte resa, plugga eller säsongsarbeta. Enbart passa in i systemet!

Annars har det lilla barnet börjat hosta ganska rejält och den halvt ”hypokondriska” barnmorskan kom med alla möjliga och omöjliga funderingar på vad det kunde vara och gav oss en läkartid imorgon fm och man vill ju inte vara en dålig förälder och strunta i hostan så det är väl bara att gå dit. Men så länge hon hoppar och far omkring i 130 kan det inte vara allt för allvarligt. Ett alternativ vad hostan kan vara är kennelhosta. Det har nämligen visat sig att sprättens ena bror har fått denna hosta och denna broder busades det hejvillt med förra söndagen på sprätterträffen… men sprätten hostar inte, han para ligger på rygg i soffan och myser!

Några goda gärningar idag då? Inte vad jag kan komma på i nuläget… Skandal, får väl vara dubbelt så aktiv imorgon.. (Eller äta två semlor så någon annan slipper äta den andra, det blir väl en GOD gärning)

Inga kommentarer: